Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Βενιζέλος : Να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα.

25 Ιανουαρίου 2011.
«...Προϋπόθεση χάραξης εθνικής πολιτικής στα εθνικά θέματα, είναι η συγκρότηση αρραγούς εσωτερικού μετώπου και η σφυρηλάτηση εθνικής ενότητας...», ανέφερε χθες τη νύχτα, στην ομιλία του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος...
...Και μία απ’ τις πτυχές της εθνικής, αυτής, πολιτικής, είναι «η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, σε μια περίοδο πρωτοφανών περιορισμών της δημοσιονομικής», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 
...Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε, «θα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν καμπτόμαστε να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτή είναι και η βασική αποστολή των ενόπλων δυνάμεων».
...Υπάρχει βεβαίως, συνέχισε, μια «περίεργη αντίφαση»: Από την μία οι πολίτες θεωρούν βασίμως, κάθε αμυντική δαπάνη ύποπτη εξ ορισμού - και απ’ την άλλη, κανείς δεν θέλει να διαταραχτεί η ισορροπία στο Αιγαίο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο. 
...Έχει λοιπόν σημασία, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, να ειπωθεί πως η πολεμική αεροπορία αντιμετωπίζει καθημερινά κάθε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου: 
...Στο πλαίσιο αυτό, έχει καταγραφεί «εντυπωσιακή μείωση των εμπλοκών το 2010» (που οφείλεται τόσο στην συμπεριφορά της Τουρκίας, όσο και στον «εκσυγχρονισμό των όπλων και της τακτικής»), αλλά απ’ την άλλη, σημειώνεται αύξηση των παραβιάσεων των ορίων των χωρικών μας υδάτων από τουρκικά πλοία.

...Στις αιτιάσεις της Αριστεράς για την συμμετοχή της χώρας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «μετέχουμε γιατί διασφαλίζουμε υπέρ ημών τον συσχετισμό δυνάμεων που μας ενδιαφέρει, στο Αιγαίο και την ΝΑ Ευρώπη. 
...Είμαστε εκεί μαζί με την ρωσική ομοσπονδία, γιατί, αν δεν ήμασταν, θα προκαλούσαμε εν δυνάμει βλάβη στον περιφερειακό συσχετισμό και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο».(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: