Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η Χίλαρι "στηρίζει" την Τυνησία.

23 Ιανουαρίου 2011.
Η αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον και ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την Τυνησία σε τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν με τον επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΡ...
...Η Κλίντον εξέφρασε στον πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης, Μοχάμεντ Γανούσι την "αλληλεγγύη της προς το λαό της Τυνησίας και την υποστήριξη της χώρας της στο νέο προσανατολισμό" της χώρας, μετά την πτώση του καθεστώτος του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, αναφέρει το ΤΑΡ.
...Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Γανούσι έλαβε επίσης τηλεφώνημα από τον γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος επιβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του προς την Τυνησία, "σε όλους τους τομείς, εκφράζοντας την επιθυμία να αναπτυχθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών".
...Το TAP δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών.
Χιλιάδες Τυνήσιοι ζητούν κάθε μέρα στο δρόμο την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης, εξαιτίας της παρουσίας σε αυτήν οκτώ υπουργών του πρώην επιτελείου του ανατραπέντος προέδρου Μπεν Αλι.
...Οι τελευταίοι έχουν αναλάβει τα πολύ σημαντικά υπουργεία των Εσωτερικών, της 'Αμυνας, των Εξωτερικών και των Οικονομικών.
...Η Γαλλία για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν εξαιρετικά προσεκτική στην αντίδρασή της για τα γεγονότα στην Τυνησία.
...Μόνο στις 13 Ιανουαρίου, την παραμονή της πτώσης του κ. Μπεν Αλί, δια στόματος του Φρανσουά Φιγιόν, καταδίκασε τη "δυσανάλογη χρήση βίας" από την τυνησιακή αστυνομία κατά τη διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: