Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συμφωνία Λοβέρδου-φαρμακοποιών.

27 Ιανουαρίου 2011,( πρώτη δημοσίευση, 1.23).
Συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τους φαρμακοποιούς, ως προς το σκέλος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, επετεύχθη κατά την χθεσινοβραδυνή, συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία κατέθεσαν τις απόψεις τους έντεκα φορείς επί του πολυνομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας...

...Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, χαρακτήρισε μεν πολύ σημαντική τη βελτίωση την οποία έκανε ο υπουργός Υγείας στο νομοσχέδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα, επέμεινε δε όμως πως υπάρχουν ανοιχτά θέματα (πληθυσμιακό κριτήριο, διεύρυνση ωραρίου κ.α.) ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε και σήμερα ότι η γραμμή του υπουργείου είναι μετριοπαθής και λελογισμένη,αλλά είναι γραμμή ανοίγματος του επαγγέλματος, όχι κλεισίματος. ...Ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε ότι αύριο θα καταθέσουν νομοτεχνικά επεξεργασμένες θέσεις από τους νομικούς τους συμβούλους, προκειμένου να υπάρξουν - όπως ζήτησε - και οι σχετικές προσθήκες στα άρθρα 34 και 36, ενώ ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα γίνει και αναφορά στον νόμο του 1932, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό.

...Ο υπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του επαγγέλματος είχε πέσει στο τραπέζι ακόμα και η πρόταση να έχει ένας φαρμακοποιός πολλές άδειες, κάτι που δεν αποδέχθηκε ποτέ η κυβέρνηση. «Δεν κάνουμε φαρμακεία - αλυσίδες που υπάρχουν σε κάποιες χώρες, δεν κάνουμε φαρμακεία σε σούπερ μάρκετ και δεν καταργούμε το πληθυσμιακό κριτήριο γιατί αυτό διασφαλίζει την διασπορά. Τι άλλο να κάνουμε;» είπε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

...Ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών, ειδικά για το θέμα του ωραρίου, ανέφερε πως αν επιμείνει η κυβέρνηση στην απελευθέρωση θα επέλθει φυσική εξόντωση των φαρμακοποιών αλλά και - όπως είπε χαρακτηριστικά - «θα σκοτώσουμε κόσμο».

...Εκ μέρους του ιατρικού κόσμου, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Ι. Μπασκόζος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου «γιατί δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα από εκείνα που λύνει» και μάλιστα είπε πως είναι τόση η αναστάτωση που επικρατεί στον ιατρικό κόσμο ώστε αν δεν εισακουστούν «οι κινητοποιήσεις είναι μπροστά». 
...Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Δ. Βαρνάβας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ό,τι πιο καταστροφικό κι επικίνδυνο κατατέθηκε στο χώρο της δημόσιας υγείας» από την Μεταπολίτευση ενώ ο Μ. Βλασταράκος πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιατρών ΙΚΑ δήλωσε επίσης έντονη αντίθεση, μιλώντας για απαξιωτικές, για τους γιατρούς του ΙΚΑ, ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: