Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

"Ζόρια" στο Νταβός....

25 Ιανουαρίου 2011.
Η διογκούμενη κρίση χρέους που καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές κυβερνήσεις χωρών της Ευρώ-ζώνης, η αύξηση του πληθωρισμού, οι ανησυχίες για ξέσπασμα εμπορικών και συναλλαγματικών συγκρούσεων, η αλυσίδα απανωτών αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων και οι παρατεταμένες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, προβάλλουν σαν μια νεφελώδη αλληλουχία προβλημάτων σε αυτούς που εστιάζουν την προσοχή τους στη συνάντηση του Νταβός...
...Περισσότεροι από 30 ηγέτες κρατών, 1400 κορυφαίοι επιχειρηματίες και 8 πρόεδροι κεντρικών τραπεζών, θα καταφθάσουν στο πανάκριβο Ελβετικό θέρετρο του σκι, για το ετήσιο οικονομικό συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια αλληλουχία σοβαρών παγκόσμιων προκλήσεων.
...Σε μια αναφορά που έχει ήδη προδημοσιευθεί το Φόρουμ, προσδιορίζει ως έναν από τούς μεγαλύτερους κινδύνους για τον Κόσμο το 2011, τους υπονομευμένους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων, που πυροδοτούν τεράστια ελλείμματα χρέους.
...Ο συντονιστής του Φόρουμ, Κλάους Σβάμπ, δηλώνει ότι τα έθνη πάσχουν από " παγκόσμιο εξουθενωτικό σύνδρομο " και οι κυβερνήσεις αλλά και οι επιχειρήσεις, δείχνουν αδυναμία να αντιμετωπίσουν τις διεθνείς προκλήσεις.
...Ένα υπερσύγχρονο παγκόσμιο κλειστό κύκλωμα θα είναι στη διάθεση των συνέδρων, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ως επικεφαλής του Οργανισμού των 20 πιο Αναπτυγμένων Χωρών,θα θέσει το ζήτημα του ορισμού νέων μέτρων για τον περιορισμό της αστάθειας των τιμών βασικών αγαθών, την αποφυγή της εκτόξευσης των τιμών των τροφίμων και της περαιτέρω εξασθένησης της οικονομικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: