Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Φεύγουν από τη Νομική οι μετανάστες.

27 Ιανουαρίου 2011..(πρώτη δημοσίευση : 02.30).
Αργά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, βρέθηκε τελικά λύση, για το πρόβλημα των μεταναστών, οι οποίοι  με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν μεταφερθεί από την Κρήτη, στο κτήριο της Νομικής Σχολής στην Αθήνα.......Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, και τις πιέσεις να βρεθεί λύση και να φύγουν από το κτήριο αυτό, οι μετανάστες, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας, σε συνεργασία με  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,βρήκε χώρο υποδοχής για τους 200 και πλέον μετανάστες, κυρίως αφγανούς...
Μάλιστα, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής : "..Παρά τις αντιξοότητες εξασφαλίσαμε σήμερα κτίριο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών. 
...Η λύση αυτή κατέστη δυνατή με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής - οι οποίες μαζί με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μεριμνήσουν για την εγκατάσταση και την υποστήριξη των μεταναστών στο χώρο αυτό. 
...Το Πανεπιστήμιο Αθηνών εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στο κτίριο με δικά του μέσα και τη συνδρομή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας...
... Ευχαριστούμε τις παραπάνω οργανώσεις για τη συμβολή τους στην επίλυση αυτού του οξύτατου προβλήματος. Το Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος της λύσης και αυτό επεδίωκε από την αρχή. Αύριο το πρωί, αναμένουμε τη συνεργασία των μεταναστών για την ομαλή μετεγκατάστασή τους στο νέο κτίριο..."...

***Τι είχε προηγηθεί, νωρίτερα, χθες...

«...Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με υπουργούς και συνεργάτες του, το μεσημέρι, για το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες.
...Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα και η συνεργάτης του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη. 
***Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας είχαν το απόγευμα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, και ο πρόεδρος της συνόδου των Πρυτάνεων, Θ. Παπαθεοδώρου, έπειτα από πρόσκληση της Άννας Διαμαντοπούλου, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στη Νομική, με την εγκατάσταση 300 μεταναστών.
...Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Θ. Πελεγρίνης δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε την υπουργό μετά από πρόσκλησή της, την ενημερώσαμε για τις εξελίσεις μετά και τις πρωτοβουλίες, που ανέλαβαν οι πρυτανικές αρχές. Αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα. Αρωγός μας στην προσπάθεια αυτή είναι ο Θ. Παπαθεοδώρου».
Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι οι επαφές με όλους τους φορείς συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση.
«Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και κατατείνουν στην απεμπλοκή από το πρόβλημα. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση, που θα θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, αλλά και την εξέλιξη της πανεπιστημιακής διαδικασίας χωρίς κατασταλτικά μέσα».

***Παράλληλα, χθες, με εγκύκλιο του Yπουργείου Εσωτερικών, που υπογράφει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος, γίνεται γνωστό ότι οι υπάλληλοι που διορίστηκαν ή μετατάχθηκαν στις Περιφέρειες για την κάλυψη των αναγκών των Διευθύνσεων Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, υποχρεούνται να παραμείνουν στις ανωτέρω υπηρεσίες τουλάχιστον για μία πενταετία.
Επίσης, σημειώνεται ότι η ίδια δέσμευση αφορά και τους υπαλλήλους, οι οποίοι μετατάχθηκαν στις κρατικές Περιφέρειες του ν. 2503/1997 σύμφωνα με την ειδική ρύθμιση του άρθρου 18 παρ.8.β του ν.3870/2010 (ΦΕΚ Α΄138/9.8.2010).
Επισημαίνεται δε ότι στους οργανισμούς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχουν προβλεφθεί οι θέσεις των υπαλλήλων αυτών και ως εκ τούτου και σε αυτή την περίπτωση η τοποθέτησή τους θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά στις Διευθύνσεις Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, όπου υποχρεούνται να υπηρετήσουν για τουλάχιστον πέντε έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: