Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Περίπτωση "Τασίας" στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

23 Ιανουαρίου 2011.
Την περίπτωση της περιώνυμης  "Τασίας", που έβγαζε λόγους υπέρ της χούντας και ακολουθούσε τον δικτάτορα Παττακό στις περιοδείες του, εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας....μόνο που αντί για το θυληκό..."Τασία" έχουμε έναν άνδρα, αντιπρύτανη και πρασινίσαντα για κάποιο διάστημα ...ο οποίος έχει βρεθεί στο ...μάτι του κυκλώνα...λόγω της παρόμοιας με την περιβόητη "Τασία" δράσης του στη δικατατορία......Αναλυτικά, η είδηση...
...Αναστάτωση έχει προκληθεί στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον αντιπρύτανη Α.Δουκουδάκη. Αφορμή ήταν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που έφεραν τον εν λόγω αντιπρύτανη να έχει δράση την περίοδο της δικτατορίας.
...Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνης, με ανακοίνωσή του σημειώνει « ύστερα από συνεδρίαση της Συγκλήτου για το θέμα των καταγγελιών σε βάρος του καθηγητή και αντιπρύτανη, τον κάλεσα στο γραφείο μου και, ενώπιον των δυο αντιπρυτάνεων Θωμά Σφηκόπουλου και Θεοδώρου Λιακάκου, τον προέτρεψα, ερμηνεύοντας και την βούληση των Συγκλητικών, να υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του Αντιπρύτανη....

...Ο κ. Δουκουδάκης ζήτησε και έλαβε προθεσμία έως την 18η Ιανουαρίου να σκεφτεί το αίτημά μου και να μου απαντήσει. 
...Η απάντηση του τελικά είναι πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί. 
... Κατόπιν τούτου, από την πλευρά της πρυτανείας οποιοδήποτε, στο πλαίσιο της νομιμότητας, πρόσφορο μέσο υπάρχει για την απομάκρυνσή του θα αξιοποιηθεί.  
...Ο κ. Δουκουδάκης, από τον οποίο με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου έχουν ήδη αφαιρεθεί οι αρμοδιότητές που είχε ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, αποτελεί ξένο σώμα προς την πρυτανική αρχή και, συνεπώς, για οτιδήποτε αφορά στο πρόσωπό του, η ευθύνη βαρύνει τον ίδιο και μόνον τον ίδιο.
"...Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την κοινότητά μας για την ανωμαλία που προκλήθηκε δηλώνοντας, παράλληλα, ότι αγνοούσα πλήρως όσα αναφέρονται εις βάρος του στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν...', τονίζει ο πρύτανης και συνεχίζει....

"...Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί όσα του καταμαρτυρούνται, όταν o κος Δουκουδάκης υπηρετεί επί 18 χρόνια καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή, έχει εκλεγεί κατ’ επανάληψη Διευθυντής Τομέα, δυο φορές Αναπληρωτής Πρόεδρος και άλλες δυο φορές Πρόεδρος Τμήματος χωρίς να έχει προβληθεί δημοσίως τίποτε από όσα του αποδίδονται; Θα ήθελα, ακόμη, να διαβεβαιώσω την κοινότητά μας ότι ο παροπλισμός του κ. Δουκουδάκη δεν πρόκειται να επηρεάσει την εκτέλεση του έργου το οποίο αναλάβαμε ως νέα πρυτανική αρχή. Δουλεύοντας με μεγαλύτερο ακόμη ζήλο θα το φέρομε πλήρως εις πέρας...'... .

...Από το γραφείο Τύπου του Καθηγητή και αντιπρύτανη Α. Δουκουδάκη, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι ο αντιπρύτανης δεν πρόκειται να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας την αθωότητά του. 
...Συγκεκριμένα αναφέρει ότι διαβεβαίωσε τον πρύτανη ότι «όλες οι αναφορές ήταν ψευδείς και μεθοδευμένες και του πρότεινα, να μου επιτρέψει να προσκομίσω τα απαραίτητα στοιχεία, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου. Απεδέχθη την πρότασή μου και μου χορήγησε προθεσμία να συγκεντρώσω τα στοιχεία και να τα προσκομίσω στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια εκτάκτου Πρυτανικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των Αντιπρυτάνεων παρουσίασα όλα τα στοιχεία που είχα στην διάθεσή μου. Οι Πρυτανικές Αρχές δήλωσαν πεπεισμένες από τις εξηγήσεις που δόθηκαν, εκδηλώνοντας την ικανοποίησή τους. Στη συνέχεια και για λόγους τυπικούς, δηλαδή την ενημέρωση των μελών του Ανωτάτου Οργάνου του Πανεπιστημίου, ομόφωνα αποφασίσθηκε να τεθεί το θέμα στην Σύγκλητο.

...Πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι η ερμηνεία που αποδίδει η πρυτανική ανακοίνωση στη βούληση των Συγκλητικών απέχει μακράν της πραγματικότητας. Η γνώμη της πλειοψηφίας της Συγκλήτου ήταν να παραπεμφθεί το θέμα και πάλι στο Πρυτανικό Συμβούλιο. Η συνεδρία της Συγκλήτου ουδέποτε ολοκληρώθηκε, λόγω της παρέμβασης μικρής ομάδας, περί των είκοσι, φοιτητών.

...Αμέσως μετά τη συνεδρία της Συγκλήτου, ο κύριος Πρύτανης, παρ΄όλη την προγενέστερη σύμφωνη γνώμη του και την αποδοχή της εγκυρότητας και της βαρύτητας των στοιχείων που παρουσίασα, μου ζήτησε ο ίδιος, να παραιτηθώ από την καθ΄ όλα νόμιμα εκλεγμένη θέση μου του αντιπρυτάνεως, με σκοπό, όπως είπε «…..να διευκολύνω την κατάσταση….».

...Παρότι αισθάνθηκα απείρως προσβεβλημένος, από την αναιτιολόγητη και αιφνιδιαστική, μεταστροφή του κ. Πρύτανη και την ταυτόχρονη αμφισβήτησή του, στο πρόσωπό μου, μετά από ενδελεχή σκέψη και έχοντας στη σκέψη μου αυτή αρωγούς, την αίσθηση ευθύνης που με διακατέχει, την αλήθεια των γεγονότων, η οποία είναι διάφορη αυτής που προβάλλεται, την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και την παραίνεση και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, αποφάσισα να μην υποβάλλω την καθ΄ υπόδειξιν παραίτησή μου.
...Αυτό το έκανα σεβόμενος τον εαυτό μου, το καθήκον αληθείας και τους ανθρώπους που επένδυσαν στην εκλογή μας την ελπίδα τους για την αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου μας και την δημιουργία ενός Πανεπιστημίου προτύπου για τις επόμενες γενιές....»
.....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΤΑΣΙΑ ΕΝΟΕΙΤΕ ; ΜΗΠΩΣ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΦΑΤΑΟΥΛΑ ;