Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους.

23 Ιανουαρίου 2011.
Τη συνέχιση του προγράμματος προσαρμογής του 2010 και για την επόμενη τριετία με κύριους άξονες την μείωση των κρατικών δαπανών, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προαναγγέλλει με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου...
...Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και γενικότερα των φόρων .
...Τα δε, απαιτούμενα έσοδα θα προέλθουν από την πάταξη της φοροδιαφυγής και την περικοπή δαπανών «ώστε να μην επιβαρυνθούν μαζικά μισθωτοί και συνταξιούχοι». Όπως αναφέρει, « θα είναι μια άσκηση και ένας διάλογος στον οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι κοινωνικοί εταίροι». « ....Ειδικά τα πολιτικά κόμματα να μας που ποιες είναι οι συγκεκριμένες εναλλακτικές επιλογές που προτείνουν...», τονίζει...και  εκφράζει  την βεβαιότητα ότι η Ελλάδα «μπορεί και θα αποφύγει» την αναδιάρθρωση του χρέους. Σύμφωνα με τον Υπουργό αυτό θα επιτευχθεί «δημιουργώντας και διατηρώντας για αρκετά χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5%-6% πετυχαίνοντας μεγάλες διαρθρωτικές τομές και αλλαγές που ανεβάζουν τον πραγματικό αριθμό ανάπτυξης της οικονομίας πάνω από 2%, αλλά και με την βοήθεια της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου 110 δισ. και - ελπίζουμε - πιο ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊκών αποφάσεων που θα παρθούν».

...Επίσης υπογραμμίζει ότι η χώρα μας θα επανέλθει στις αγορές εντός του έτους, με πρώτη προσπάθεια το «ομόλογο της διασποράς», το οποίο θα εκδοθεί «μέσα στους επόμενους λίγους μήνες» και θα απευθύνεται στους Έλληνες ομογενείς με απόδοση «μικρότερη από το σημερινό επιτόκιο της αγοράς».
...Ακόμη, ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει την αντίθεση του στις πρόωρες εκλογές και στις «οικουμενικές λύσεις»λέγοντας ότι αυτές «συχνά καταλήγουν στη λογική του κατώτατου κοινού παρονομαστή» ενώ «η εμπειρία στη χώρα μας δείχνει ότι οι αποφάσεις που αλλάζουν τα πράγματα παίρνονται από ισχυρές κυβερνήσεις».
...Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η ΝΔ «χάθηκε στη μετάφραση» του βιβλίου του Γκόρντον Μπράουν, όπου γίνεται αναφορά σε ``καθυστερήσεις στις αποφάσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα`` καθώς «αποδείχθηκε ότι αυτό που χρειαζόταν ήταν η έμπρακτη στήριξη της Ευρωζώνης. Και από την άποψη αυτή ο Μπράουν έχει ως ένα βαθμό δίκιο» αλλά σημειώνει ότι «δεν υπήρχε έτοιμος μηχανισμός παρέμβασης, ούτε καν πλαίσιο για κάτι τέτοιο στην Ευρωζώνη».
...Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «προσβολή στην ίδια τη Δημοκρατία « αναφορές όπως για «κατοχική κυβέρνηση». « Είναι κρίμα, αναφέρει, που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ταυτίζονται πλέον με την συντήρηση και την λογική ότι τίποτε δεν πρέπει να αλλάξει σε αυτή τη χώρα».

...Τέλος, για την εμπλοκή του ονόματός του από τη ΝΔ στην υπόθεση του σκανδάλου της Siemens, δηλώνει ότι δεν εκπλήσσεται, την αποδίδει σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να κατανοήσει πόση ζημία μπορεί να κάνει στη χώρα στη συγκεκριμένη συγκυρία η προσπάθεια να μπει στο «κάδρο» ο υπουργός Οικονομικών.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: