Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Το χρονοδιάγραμμα για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αιτή.

29 Ιανουαρίου 2011.
Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αϊτή θα δημοσιοποιηθούν στις 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή το προσωρινό εκλογικό συμβούλιο της Αϊτής (CEP), κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει προεκλογική εκστρατεία από την 17η Φεβρουαρίου ως την 18η Μαρτίου και ο δεύτερος γύρος θα λάβει χώρα την 20ή Μαρτίου.
..."Τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών θα είναι γνωστά την 16η Απριλίου", σύμφωνα με το εκλογικό χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από το CEP.
Μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, την 28η Νοεμβρίου του 2010, η χώρα βυθίστηκε σε πολιτική κρίση λόγω της αμφισβήτησης των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που έδωσε στην δημοσιότητα το CEP στις αρχές Δεκεμβρίου.
...Η δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών από το συμβούλιο είχε προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις από μέρους υποστηρικτών του Μισέλ Μαρτελί, που κατήγγειλαν μαζική νοθεία προς όφελος του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Ζιντ Σελεστάν, που εμφανιζόταν να έρχεται δεύτερος.
...Τον πρώτο γύρο φέρεται να κέρδισε η πρώην πρώτη κυρία Μιρλάντ Μανιγκάτ, με 31% των ψήφων.
...Ο Μαρτελί εμφανιζόταν να έρχεται τρίτος με διαφορά 7.000 ψήφων από το Ζιντ Σελεστάν.
Το κυβερνών κόμμα INITE ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να αποσύρει τον Σελεστάν από την κούρσα για την προεδρία, σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την κρίση, όμως ο ίδιος ο υποψήφιος δεν έχει ακόμα κάνει σαφείς τις προθέσεις του.
...Στη χώρα φθάνει αύριο Κυριακή η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον που αναμένεται να διαβουλευθεί με τον πρόεδρο Ρενέ Πρεβάλ και τους υποψήφιους σχετικά με τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: