Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Παπούλια με Προβόπουλο.

27 Ιανουαρίου 2011.
Η διευθέτηση χρόνιων αδυναμιών και προβλημάτων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη, η οποία είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία, τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια...
...Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι «όσο πιο τολμηρά και αποφασιστικά κινηθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα περάσουμε στην ανάπτυξη» και πρόσθεσε ότι «όσο υπάρχουν αυτές οι αδυναμίες, δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε την ανάπτυξη». 
...Σημείωσε δε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό διαπίστωσε «με μεγάλη χαρά αρκετά μεγάλη σύμπτωση απόψεων σχετικώς με το ποιες είναι οι προϋποθέσεις και πού πρέπει να ρίξουμε το βάρος για να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα».

...Ο Κάρολος Παπούλιας ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, για τις οποίες ο Διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι «βρίσκονται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, καθώς πέρυσι ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης». 
...Ο κ. Προβόπουλος διευκρίνισε, πάντως, ότι στην περίπτωση της Ελλάδας ο τραπεζικός τομέας έχει υποστεί την ταλαιπωρία της δημοσιο-οικονομικής κρίσης, ενώ, αντιθέτως, στην Ιρλανδία ο τραπεζικός τομέας δημιούργησε τα προβλήματα στην κυβέρνηση. «...Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που επείγει το θέμα της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος...», δήλωσε.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: