Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σαμαρά, γιατί αυτογελιοποιείσαι τόσο πολύ ;

28 Ιανουαρίου 2011.
Διαψεύδει η κυβέρνηση τις ανυπόστατες και γελοίες καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για παροχή μεγάλων ποσών δημοσίου χρήματος προς συγκεκριμένη οργάνωση μεταναστών...
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κάνει λόγο για ευφάνταστα σενάρια, με απώτερο στόχο, όπως τονίζεται την καλλιέργεια εσφαλμένων εντυπώσεων και τον αποπροσανατολισμό της συζήτησης γύρω από τη μεταναστευτική πολιτική....Η κυβέρνηση κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι ενέδωσε στον πειρασμό του εύκολου εντυπωσιασμού καθώς όπως τονίζει αν είχε ακολουθήσει την οδό της υπεύθυνης ενημέρωσης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα την ενημέρωνε ότι πράγματι υπήρξε και ορθά, αφού ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έμμεση χρηματοδότηση μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ μιας οργάνωσης μέλους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, του Ελληνο-Σουδανικού Συνδέσμου Φιλίας, την περίοδο 2005-2009 επί Νέας Δημοκρατίας.

...Την αρχική σύμβαση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπέγραψε το 2005 ο τότε Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η οποία τροποποιήθηκε το 2006 από τον τότε Υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη και τροποποιήθηκε εκ νέου το 2009 από την τότε Υπουργό Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

«Λυπούμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση, «γιατί η ΝΔ επιλέγει για άλλη μία φορά να υποκύψει στη δίνη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων σε βάρος των πραγματικών προβλημάτων της χώρας».

..Είχε προηγηθεί σκληρή επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία και βασιζόμενη σε δημοσιεύματα έκανε λόγο για μείζον πολιτικό θέμα από τις αποκαλύψεις σχετικά με τη διασύνδεση της κυβέρνησης Παπανδρέου με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών που σχεδίασε και διοργάνωσε την περιοδεία των μεταναστών.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο και για διασύνδεση της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Αχμέτ Μοαβία, καθώς σύμφωνα με την Αξιωματική Αντιπολιτευση το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει την κάλυψη ταξιδιών του και σε μέρη πέραν της Ελλάδας....
«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου, οφείλουν πλέον άμεσα να απαντήσουν, τόσο για την εμπλοκή τους στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, όσο και για την πραγματική τους σχέση της με το Φόρουμ και τον Πρόεδρό του» κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ.

***Για «συνειδητή παραποίηση της αλήθειας» κατηγορεί το υπουργείο Εσωτερικών την αξιωματική αντιπολίτευση, απαντώντας σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που αφορά το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.
...Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, σε συνέδριο που διοργάνωσε η βελγική προεδρία τον περασμένο Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τις νέες ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής ένταξης, η ελληνική κυβέρνηση «επέλεξε ως εκπρόσωπο το νόμιμο πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών», κατόπιν υποδείξεως να συμμετάσχει στο εν λόγω συνέδριο κατά προτίμηση μετανάστης.

...Τονίζεται δε ότι η συγκεκριμένη επιλογή, όπως κάθε απόφαση της κυβέρνησης, δημοσιοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαύγεια», ενώ προστίθεται ότι «η συνειδητή παραποίηση της αλήθειας από την αξιωματική αντιπολίτευση καταδεικνύεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο το γεγονός ότι οι δράσεις κοινωνικής ένταξης που ανέπτυξε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών χρηματοδοτήθηκαν από κοινοτικούς πόρους και συγκεκριμένα το Πρόγραμμα Equal επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

...Τέλος επισημαίνεται ότι το «υπουργείο Εσωτερικών θα παραμείνει αταλάντευτο στη πολιτική της υπεύθυνης κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών από τη μια, καθώς και της απόρριψης κάθε μεμονωμένης ή μαζικής νομιμοποίησής τους, σε αντίθεση δηλαδή με αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2005 και το 2007, όταν νομιμοποίησε μαζικά και αδιάκριτα 150.000 παράνομους μετανάστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: