Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Ομπάμα "ξέχασε" τη Μέση Ανατολή.

26 Ιανουαρίου 2011.
Ο πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του χθες, Τρίτη, στην Κατάσταση του Έθνους , παρουσίασε την πρόοδο των προσπαθειών των ΗΠΑ, τόσο στο Αφγανιστάν, όσο και στο Ιράκ, ενώ διακήρυξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν αυστηρές απέναντι στην Βόρεια Κορέα αλλά και το Ιράν, σε ότι έχει να κάνει με το πυρηνικό τους πρόγραμμα...
...Αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως η επανοικοδόμηση της σχέσης με τη Ρωσία, η αναπτυσσόμενη συνεργασία με την Ινδία και ένα αναζωογονοποιημένο αποτέλεσμα στον περιορισμό της παγκόσμιας ανάπτυξης πυρηνικού οπλοστασίου.
...Αντίθετα δεν υπήρξε καμιά αναφορά στην στασιμότητα των ειρηνευτικών προσπαθειών στο Μεσανατολικό, για το οποίο ο Ομπάμα έτρεφε υψηλές φιλοδοξίες το Σεπτέμβριο, αλλά γρήγορα ναυάγησαν στις βαθιές διαφορές Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
...Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος κρατήθηκε μακριά από οποιαδήποτε αναφορά στην Αίγυπτο όπου υπήρξε ένα απρόσμενο ξέσπασμα διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μουμπάρακ, ενός σταθερού συμμάχου των ΗΠΑ, παρά τις συγκρίσεις που γίνονται με την Τυνησία.
...Για το λαό της Τυνησίας ανέφερε, ότι θα σταθεί στο πλευρό του, ενώ εξήρε τη θέλησή του , που αποδείχθηκε πιο δυνατή από τις εντολές ενός δικτάτορα.
...Τέλος είπε πως τα στρατεύματα των ΗΠΑ, θα αρχίσουν να αποσύρονται από το Αφγανιστάν, όπως έχει προγραμματιστεί, τον Ιούλιο, παρά την συνεχιζόμενη απειλή της Αλ Κάϊντα, στην οποία έστειλε το μήνυμα πως " δεν παραδινόμαστε, δεν αμφιταλαντευόμαστε και θα σας νικήσουμε ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: