Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Αντίθετος ο Προβόπουλος με την αναδιάρθρωση του χρέους.

23 Ιανουαρίου 2011.
Κατηγορηματικά αντίθετος σε τυχόν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και σημειώνει ότι ...ακόμη και η απλή συζήτηση περί αναδιάρθρωσης ζημιώνει τον τόπο..........Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο «η αναδιάρθρωση θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα άνοιγαν έναν νέο, μακροχρόνιο, κύκλο δυσπιστίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».» Θα ήταν το πολιτικό και οικονομικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από το βραχυχρόνιο κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής που καλούμεθα να καταβάλλουμε σήμερα» υπογραμμίζει. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζει ότι «η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους μας θα ήταν θετική εξέλιξη, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια». «Καμία επιμήκυνση δεν θα μας απάλλασσε από το καθήκον να προχωρήσουμε με απόλυτη συνέπεια και ταχύ βηματισμό στο δρόμο της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής» σημειώνει.
...Αναφερόμενος στις συζητήσεις για μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη επισημαίνει «είναι προφανές ότι μπροστά σε αυτή την προοπτική όχι μόνο δεν πρέπει να χαλαρώσουμε την προσπάθεια που έχουμε ήδη ξεκινήσει, αλλά αντίθετα να την εντείνουμε». 
...Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος «οι στόχοι που θέτει το μνημόνιο για τη χώρα μας είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση». «...Απ' αυτούς τους στόχους, αναφέρει, δεν μπορούμε να αποκλίνουμε χωρίς καταστροφικές συνέπειες» και σημειώνει ότι «οι πολιτικές που προβλέπονται στο μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστούν με αυστηρότητα και συνέπεια...».

«...Από την άλλη πλευρά...το μνημόνιο δεν συνιστά ένα συνολικό πλαίσιο πολιτικής. Προβλέπει απλώς τα απολύτως απαραίτητα. Γι' αυτό υποστηρίζω ότι παράλληλα απαιτείται ένα εξίσου δεσμευτικό, συνεκτικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη, βασικές πτυχές του οποίου έχουν αναλυτικά παρουσιαστεί στην τελευταία έκθεση Νομισματικής Πολιτικής...»,
σημειώνει...
...Για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο κ. Προβόπουλος αναφέρει ότι «οι ελληνικές τράπεζες μετά την κρίση θα αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις» στην αντιμετώπιση των οποίων «θα βοηθούσε πολύ η σύναψη στρατηγικών συμμαχιών και συγχωνεύσεων». Επίσης, ο κ. Προβόπουλος στη συνέντευξή του, αναφέρει, ότι δεν πιστεύει η διόρθωση που παρατηρείται στην αγορά ακινήτων «μπορεί να μετατραπεί σε ανοιχτή κρίση, όπως συνέβη αλλού».
...Τέλος, τονίζει, ότι από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ότι «θα υπάρξει άμεσο και ορατό όφελος σε πολλές περιπτώσεις» ενώ «σε μια πιο μακροχρόνια προοπτική θα δημιουργήσει ανταγωνιστικές συνθήκες σε όλες τις αγορές, με πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς και μετρήσιμες, θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη».
...(ΕΘΝΟΣ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: