Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Νέα σενάρια για το ελληνικό χρέος.

23 Ιανουαρίου 2011.
Παρά τις επίσημες διαψεύσεις συνεχίζονται τα δημοσιεύματα περί σεναρίων έμμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους....συγκεκριμένα, ο
διευθυντής του ευρωπαϊκού ταμείου σταθεροποίησης «EFSF» Κλάους Ρέγκλινγκ φέρεται ως εμπνευστής του σχεδίου αναδιάρθρωσης χρέους υπερχρεωμένων χωρών της ΕΕ αναφέρει ρεπορτάζ του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, βασικά σημεία του οποίου προδημοσίευσε το «Spiegel-Online».......Σύμφωνα με το περιοδικό, «το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της πληττόμενης από την κρίση Ελλάδας ανάγεται σε πρόταση του Κλάους Ρέγκλινγκ». Πριν από λίγες εβδομάδες ο κ.Ρέγκλινγκ πρότεινε στις πρωτεύουσες της Ευρωζώνης και στην Κομισιόν μία εθελοντική παραίτηση από τις απαιτήσεις αναφορικά με τα χρέη της Ελλάδας. 
...«Το σχέδιο-Ρέγκλινγκ έχει καλές προοπτικές να εγκριθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου ως μέρος ενός συνολικού πακέτου για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης. 
....Οι υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν την πρόταση στην τελευταία τους συνάντηση στις Βρυξέλλες. 
...Οι σκέψεις αυτές βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση». Υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών αναφέρεται με τη δήλωση «αυτή είναι μία καλή ιδέα».
...Τα πλεονεκτήματα της πρότασης του διευθυντή του «EFSF», σύμφωνα με το Spiegel είναι ότι «θα μειωθεί το βάρος στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό και -σημαντικότερο- δεν θα τρομοκρατηθούν οι επενδυτές αφού κανείς δεν θα εξαναγκασθεί σε παραίτηση από τις απαιτήσεις του».
...Βάσει του σχεδίου το Ταμείο από τα μέσα που διαθέτει θα δώσει δάνειο στην Ελλάδα, με το οποίο θα επαναγοράσει ομόλογά της. Επειδή η αξία των ελληνικών τίτλων είναι αυτή τη στιγμή κάτω από την ονομαστική τους τιμή η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε εκούσια παραίτηση των πιστωτών από απαιτήσεις τους.
...Το Spiegel επισημαίνει ότι ο κ. Ρέγκλινγκ είχε επεξεργαστεί με επιτυχία αντίστοιχο σχέδιο για τη διάσωση των υπερχρεωμένων Φιλιππίνων κατ’ εντολήν του ΔΝΤ στη δεκαετία του 90...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: