Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εφοδος της αστυνομίας στο "τσαντήρι" του Τσίπρα.

27 Ιανουαρίου 2011, πρώτη δημοσίευση : 18.20.
Επιχείρηση εκκένωσης τού υπό κατάληψη κτιρίου της Νομικής Σχολής, από μετανάστες απεργούς πείνας, ετοιμάζουν οι άνδρες της αστυνομίας, μετά και την εντολή, που εκδόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών, με αίτημα της πρυτανείας του Πανεπιστημίου...
Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κτίριο έχει αποκλεισθεί, η πρόσβαση ακόμη και σε πεζούς δεν είναι εφικτή, και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η επέμβαση των ΜΑΤ. Όπως έγινε γνωστό, δύο εισαγγελείς βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διευθύνση Αττικής και ένας βρίσκεται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
...Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι «τα μέλη της Κίνησης θα παραμείνουν στο πλευρό των απεργών μέχρις εσχάτων».
Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Σόλωνος από το ύψος της Αμερικής έως την Ασκληπιού, καθώς και όλα τα στενά γύρω από το κτίριο της Νομικής, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ.
..Στη συνέλευσή τους οι απεργοί αποφάσισαν νωρίτερα να μην μετακινηθούν από το κτίριο της Νομικής, επικαλούμενοι τρεις λόγους, τους οποίους αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση.
***Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση για μετεγκατάστασή τους δεν έγινε δεκτή:
1. Γιατί στον προτεινόμενο χώρο μπορούν να είναι μέσα μόνον οι απεργοί κι όχι αυτοί που τους συμπαραστέκονται.
2. Διότι ο χώρος θα φρουρείται από την άνδρες της Αστυνομίας, γεγονός, που εκτινούν ότι δεν θα λύσει προβλήματα, αλλά αντίθετα, θα δημιουργήσει εντάσεις.
3. Γιατί η προτεινόμενη λύση είναι προσωρινή και όχι μόνιμη.
...Στο καταληφθέν κτίριο, εξάλλου, βρέθηκε και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος δήλωσε: «Η λύση βρέθηκε, αλλά απορρίφθηκε γιατί θέλουν να παραμείνουν εδώ. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης. Θα δούμε τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Πάντως, οι χώρος θα προστατευθεί».

***Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή σύσκεψη με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης με τους παράνομους μετανάστες που παραμένουν στο κτίριο της Νομικής.
Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος οι Υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Χρ.Παπουτσής και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ .Πεταλωτής.
...Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική Σχολή, καθώς, όπως είπε, «δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να παραταθεί μια κατάσταση που δεν είναι προς όφελος ούτε για τη χώρα ούτε για κανέναν», επεσήμανε, μιλώντας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.
Ταυτόχρονα, η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «κατάχρηση και καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από ομάδα μεταναστών που οδηγήθηκε εκεί και καθοδηγήθηκε από συγκεκριμένες οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και νόμος και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην τον εφαρμόζει».
Ακόμα, χαρακτήρισε θετική την πρόταση των πρυτανικών αρχών για μετακίνηση σε άλλο κτίριο των μεταναστών σε συνεργασία με ΜΚΟ και την Εκκλησία, ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος του πανεπιστημίου, σημειώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη η υπόθεση και το υπουργείο Παιδείας αναμένει την απάντηση, που πρέπει να δοθεί άμεσα.
Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν στην Καθημερινή ότι η ηγεσία του υπουργείου θεωρεί ότι η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε μία τεράστια προσπάθεια για να βρεθεί διέξοδος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απάντηση από την πλευρά των μεταναστών στην πρόταση της πρυτανικής αρχής είναι η μόνη λύση.

***Γεννηματά: «Η υπόθεση της Νομικής δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα»
...Η υπόθεση της Νομικής, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα αντί να αναδείξει τα θέματα των μεταναστών, τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
«Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη εκείνων“, είπε, “οι οποίοι, είτε με σκοπιμότητα, είτε από αφέλεια, οδήγησαν τους ανθρώπους αυτούς μέσα στη Νομική. Απο την άλλη μεριά, δίδεται η δυνατότητα να αρχίσουν οι ``κορώνες`` για το άσυλο. Αυτή η συζήτηση είναι πάρα πολύ άδικη. Εμείς φέρνουμε μια πρόταση αλλαγής στον τρόπο διοίκησης των Πανεπιστημίων που θα εξασφαλίσει και τη φύλαξη και την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη δυνατότητα του πρύτανη να είναι ένας πνευματικός ηγέτης. Αντί να πάρουν θέση στα συγκεκριμένα ζητήματα, έρχονται και μας λένε καταργήστε το άσυλο. Μάλιστα, τη μια στιγμή ο κ. Σπηλιωτόπουλος, λέει ότι δεν πρέπει να καταργηθεί γιατί είναι κατάκτηση, και την άλλη, μέσα σε μια μέρα, κάνουν στροφή 180 μοιρών και έρχονται και λένε, καταργήστε το άσυλο”.

***Κουβέλης: «Το Πανεπιστήμιο απειλείται από τη μη ορθή λειτουργία του ασύλου»
«...Ο νόμος είναι σαφής. Όταν στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού χώρου, εκεί δηλαδή που λειτουργεί ο θεσμός του ασύλου, συντελούνται παράνομες πράξεις, τότε η εισαγγελική αρχή μπορεί να καλέσει τη διωκτική αρχή για να αποβληθούν ή και να συλληφθούν όλοι εκείνοι οι οποίοι διαπράττουν αδικήματα και μάλιστα αυτόφωρα», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Flash».
Σε ερώτηση αν απειλείται το Πανεπιστήμιο ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου όχι, το Πανεπιστήμιο σήμερα απειλείται από τη μη ορθή λειτουργία του ασύλου».
...Εκτίμησε, δε, ότι αποσπασματικές πρωτοβουλίες για τους μετανάστες δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα, λέγοντας:
«...Εάν δεν υπάρξει μια πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ζητήματος, με κατανομές, τότε δεν θα μπορέσει η Ελλάδα με διοικητικά μέτρα να το αντιμετωπίσει. Αυτό θέλει γερά πολιτικά αντανακλαστικά, άμεση επέμβαση και όχι κραυγές και όχι «πρωτοβουλίες», που κάποιες αναλαμβάνουν να στηρίξουν τους μετανάστες ερήμην μιας συνολικής μεταναστευτικής πολιτικής, και κάποιοι, για παράδειγμα στον Άγιο Παντελεήμονα, αναλαμβάνουν την ευθύνη να επιβάλουν τη δήθεν τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: