Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

"Διάσωση και ανάδειξη των μονοπατιών του Μαλέα".

2 Νοεμβρίου 2010. 

Με αφορμή τη δημοσίευση 2 φωτογραφιών από την τελευταία εξόρμηση του Συλλόγου ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ στο Γερμανικό Παρατηρητήριο, στα Βελανίδια της χερσονήσου του Μαλέα, καθώς και σχόλιο χρήστη του φόρουμ του συλλόγου, θέλουμε μέσα από αυτό το "post",  να προκαλέσουμε την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Λακωνίας, για την προστασία και την διάσωση των ομορφιών που έχουμε ξεχάσει.

Το άγριο φυσικό τοπίο της Αν. Λακωνίας, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια πολλές απειλές, καθώς πρώτα απ' όλα οι ίδιοι οι Λάκωνες, απομακρύνθηκαν από τη φύση και πλέον αδιαφορούν, εν μέρη και εξαιτίας των κοινωνικών συνθηκών.


Ο χρήστης mylis του φόρουμ του συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή, γράφει και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους: 

....."Να ξεκινήσουμε εκστρατεία για τη διάσωση και ανάδειξη των μονοπατιών του Μαλέα πριν να είναι αργά. Να στείλουμε σε όλους τους Βατικιώτες και Επιδαυρολιμηριότες μπορούμε στο Facebook και να ζητήσουμε την από κοινού εξόρμησή μας στα μονοπάτια.
Μια Κυριακή κάθε μήνα και ένα μονοπάτι και ταυτόχρονα ενημέρωση για τις απειλές...πρέπει να καλέσουμε τον κόσμο στα βουνά, αλλιώς το μόνο που θα συναντάμε συνέχεια θα είναι η αδιαφορία της κοινωνίας για τα θέματα αυτά. Και αυτό γιατί το σύστημα έχει φροντίσει να απομακρύνει τους πολίτες από τα αγαθά της φύσης.
Θεματικές δράσεις, συμμετοχή και ανατροπή του αισθήματος της παραίτησης.
Η πιο σημαντική ώρα θα είναι μετά τις εκλογές, όταν όλοι κουρασμένοι από τις φωνές, θα κλειστούν στα σπίτια τους και τις δουλειές τους και θα ξανασχοληθούν μετά από 4 χρόνια"... 

Στο φόρουμ τους Βατικιώτικου Συλλόγου Τουλίπα Γουλιμή, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το Περιβάλλον και την ιστορία της περιοχής των Βατίκων, καθώς και να διαβάσετε για τις δράσεις και τις αποφάσεις του συλλόγου, για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν την φύση των Βατίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: